Skip to content

Mikä on Suomen paras ajanvarausjärjestelmä?

Suomen suosituimmat ajanvarausjärjestelmät ovat Book Salon, Diarium, DigitalBooker, Timma ja Vello.

Näiden lisäksi Acute, Ajas, Calendly, Nettiaika, Phorest, Slotti ja Tehden tarjoavat hyviä ratkaisuja mm. sähköiseen ajanvaraukseen.

Vertailimme eri ajanvarausjärjestelmiä ja selvitimme, mitä muuta järjestelmät tarjoavat yrityksille ajanvarausominaisuuksien lisäksi.

 

Hintavertailu: Nettiaika ja Vello ovat halvimmat

Ilmaiset: Book Salon, Calendly ja Vello
Book Salon, Calendly ja Vello ovat vertailun ainoat järjestelmät, jotka tarjoavat maksullisten pakettien ohella myös täysin ilmaisen vaihtoehdon.

Vello on halvin, Slotti on kallein
Pienyrityksille halvin maksullinen paketti on Vello Basic (7,90 € / kk), joskin tämä paketti ei ole vertailussa mukana. Kallein on Slotti (133,00 € / kk).

Isommille Nettiaika on halvin
Viiden ja kymmenen työntekijän yrityksille Nettiaika on halvin (42-81 € / kk). Kalleimman ratkaisun tarjoaa Tehden (335-670 € / kk).

Komissiot alkaen 0.9 %
Maksupääte- ja etukäteismaksujen komissioissa on suurta hajontaa. Pienin komissio on Vellolla (0.9 %) ja suurin Book Salonilla (3.0 %). Komissioihin vaikuttaa usein maksuvolyymi eli käyttöaste.

Laskujen lähettäminen alkaen 0 €
Ajas on vertailun ainoa järjestelmä, josta on mahdollista lähettää laskuja ilmaiseksi. Diarium, Slotti, Tehden ja Vello tarjoavat myös laskutusmahdollisuuden, mutta maksullisena.

Markkinapaikasta jopa 15% extraa
Markkinapaikan tarjoavat Book Salon, Diarium, Timma, Tehden ja Vello. Vello ei veloita extra-hintaa varauksista, jotka tehdään sen markkinapaikan kautta. Timma sen sijaan ottaa jopa 15 % siivun.

 

Ominaisuusvertailu: Suuria eroja havaittavissa

Tekstiviestimuistutukset lähes kaikissa
Tekstiviestillä lähetettävät muistutukset löytyvät lähes kaikista järjestelmistä. Vain Calendly, Nettiaika ja Phorest eivät tarjoa tekstiviestejä tai niiden saatavuudesta ei ole selkeää mainintaa.

Maksupääte ei ole itsestäänselvyys
Noin puolet ajanvarausjärjestelmistä tarjoaa yhteensopivan maksupäätteen. Muilla järjestelmillä maksupääte saattaa olla mahdollinen, mutta yrittäjän tulee hankkia se itse kolmannelta osapuolelta.

Laskut vain laajimmissa järjestelmissä
Ajas, Diarium, Slotti, Tehden ja Vello tarjoavat mahdollisuuden lähettää laskuja suoraan järjestelmästään. Slotilla laskutus tapahtuu eri ohjelmiston kautta.

Markkinapaikka on kilpailuetu
Markkinapaikka on Book Salonin, Diariumin, Timman, Tehdenin ja Vellon selkeä kilpailuetu. Ilmainen tai lähes ilmainen markkinapaikka tuo yrittäjälle valtavan kuluttajamassan käden ulottuville.

Ryhmätunnit on usein lisämahdollisuus
Ryhmätunnit eivät yleisesti sisälly järjestelmien peruspakettiin. Selkeästi kauneudenhoito-sektorille keskittyneet varausjärjestelmät eivät tarjoa Ryhmätunti-ominaisuutta lainkaan.

Etäyhteys-tapaamiset vain muutamilla
Ainoastaan kolme järjestelmää (Acute, Diarium ja Vello) tarjoavat mahdollisuuden myydä etäyhteydellä tarjottavia palveluita. Ajas ja Vello tarjoavat myös mahdollisuuden etänä järjestettäviin ryhmätunteihin.

 

Potilastietovertailu: Vain 33 % sallii potilastiedon

Potilastiedot sallittu?
Vain varsinaiset potilastietojärjestelmät sallivat potilastiedon käsittelyn järjestelmissään. Nämä järjestelmät ovat Acute, Ajas, Diarium ja Vello.

Kanta-yhteys lisämahdollisuutena
Kaikki potilastietojärjestelmät eli Acute, Ajas, Diarium ja Vello tarjoavat myös Kanta-yhteyden. Kanta on saatavilla lisähinnasta tai se sisältyy peruspakettiin.

Kela-suorakorvaukset kolmella
Acute, Ajas ja Diarium tarjoavat mahdollisuuden Kelan suorakorvauksiin. Pääsääntöisesti tämä edellyttää lisämaksullista Kela-integraatiota.

 

Muita huomioita: Pakollinen maksupääte ja ilmainen tuki

Book Salon edellyttää maksupäätettä
Book Salonin Pro-paketissa maksupäätteen käyttöönotto on pakollista. Muissa järjestelmissä maksupääte on mahdollista hankkia lisäominaisuutena.

Ilmaista apua alkuun
Timma ja Vello ovat vertailun ainoat, jotka tarjoavat uudelle käyttäjälle ilmaista apua järjestelmän käyttöönottoon. Muissa järjestelmissä avun saanee pyydettäessä.

Ilmainen tuki (melkein) kaikilla
Ilmainen tuki sisältyy yhtä järjestelmää lukuunottamatta kaikkiin järjestelmiin. Tehdenillä tuki ja vikapäivystys ovat maksullisia.

 


*Vertailu on tehty kesällä 2024 käyttäen julkisista lähteistä saatavaa tietoa. Muutokset esitettyihin vertailutietoihin ovat mahdollisia.

**Jokaisesta järjestelmästä valittiin vertailuun versio tai kokonaisuus, joka sisältää mahdollisimman paljon samoja ominaisuuksia Vellon (Premium) kanssa.