Skip to content

Kanta-käyttäjä, määritä potilastietojen käyttöoikeudet

Kaikilla Kanta-arkistoa työssään käyttävillä terveydenhuollon ammattilaisilla tulee olla määriteltynä potilastiedon käsittelijän rooli ja käyttöoikeus.

Terveydenhuollon organisaationa tai ammattilaisena sinun tulee määritellä sekä roolisi potilastiedon käsittelijänä että käyttöoikeutesi Kanta-arkistosta saatavilla olevaan tietoon.

 

Käyttöoikeus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietoihin tulee olla rajattu

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut asetuksen käyttöoikeuksista sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että terveydenhuollon organisaationa tai ammattilaisena sinun tulee määritellä sekä roolisi potilastiedon käsittelijänä että käyttöoikeutesi Kanta-arkistosta saatavilla olevaan tietoon.

Aseta itsellesi käyttöoikeustaso, joka sisältää työssäsi tarvittavat luku- ja kirjoitusoikeudet. Pyri valitsemaan mahdollisimman alhainen käyttöoikeustaso.

Voit määritellä potilastietojen käyttötason omassa Vello-tilissäsi käyttäjätilisi asetuksissa:

Valinnat → Käyttäjätili → Yrityskohtaiset asetuksesi → Potilastiedon käyttöoikeus

vello-potilastiedot-kayttooikeus

Mikä rooli ja käyttöoikeustaso minun tulisi valita?

Vellossa pystymme ohjeistamaan sinua tässä asiassa yleisesti. Tarkka käyttöoikeuden määritys tulee tehdä sinun toimesta.

Tutustuthan viralliseen ohjeistukseen liittyen työntekijäroolien ja käyttöoikeustasojen oikeaoppiseen valintaan eri tilanteissa.

Jos olet epävarma, mikä käyttöoikeustaso sinun tulisi valita, pyydäthän apua omalta ammattiliitoltasi tai saman alan kollegoiltasi, kiitos

Virallinen ohjeistus:
https://yhteistyotilat.fi/wiki08/display/JULKOSO

Juridiikka:
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2022/20220825.

 

 

Tutustu tarkemmin

Lue lisää näistä ominaisuuksista

Lahjakortit

Sähköinen lahjakortti on mahdollista ostaa Vellon kautta mihin vuorokauden aikaan tahansa ja asiakkaasi saa sen käyttöönsä heti.

Lahjakorttikauppa Vellossa

Ennakkomaksut

Kasvata kannattavuutta ja nopeuta kassavirtaasi Vellon avulla. Kerää varausten ja liikuntatuntien maksut etukäteen.

Ennakkomaksut Vellossa

Markkinapaikka

Vellon avulla saat lisää varauksia kalenteriisi ja enemmän osallistujia ryhmätunneillesi. Tämä tarkoittaa enemmän euroja kassaasi.

Vellon markkinapaikka